top of page

5 råd til motorcyklisten inden sæsonstart.

Her er en guide til 5 gode ting for dig og din motorcykel inden sæsonstart.





1. Når din motorcykel har stået hele vinteren, skal du huske at tjekke dæktryk. Dine dæk taber luft igennem vinteren, og vi ser dermed mange, der køre på halvflade dæk eller med forkert dæktryk. Det gør for det første, at din motorcykel køre dårligt, men det gør også, at dine dæk slides forkert, og ikke mindst mindsker det din sikkerhed. Hvis du er i tvivl om, hvad dit dæktryk skal være, er du velkommen til at dreje forbi Bogensevej 13A til sæson start eller ring til os på 28812643



2. Benzin: hvis du ikke har gjordt det inden du satte din mc ind til vinteren, vil vi råde dig til at køre til nærmeste tankstation og få fyldt tanken. Det nye E10 benzin har et højere etanol indhold, end vi er vandt til her hjemme, og det gør, at benzinen rådner. Her vil det være en fordel at bruge additiver i benzinen, så du får den mest optimale benzin til din motorcykel. Additiver kan købes hos os i butikken og koster 118kr for 250ML.


3. Hvis du ikke har ladet på batteriet hen over vinteren, er det ikke sikkert du har et glad batteri. Dit batteris værste fjende er at blive afladet eller stå i kulde. Sæt dit batteri til at lade inden du starter sæsonen. Det er nemmest med en "intelligent" oplader, som selv finder ud af, hvornår der skal lades på batteriet. Du kan købe en "intelligent" oplader hos os i butikken, der er mange modeller samt prisklasser. OBS hvis du afmontere batteriet, så afmonter altid minuspolen først, så er du sikker på ikke at lave nogle kortslutninger.



4. Olieskift: ja i vores optik er et olieskift obligatorisk, også selvom olien næsten er ny. Det er vigtigt fordi, der altid vil være forbrændingsrester samt kondens i olien. Men der er også en anden ting: når olien bliver klemt mellem f.eks. tandhjul i motoren, så opstår der en syre, som med tiden vil spise pakningerne i motoren, og i værste fald vil motoren blive utæt. Vi står selvfølgelig klar til at hjælpe dig med et olie samt oliefilter skift på din motorcykel. Du kan bestille tid ved at kontakte os på 28812643 eller mail, men du er også velkommen til at dreje forbi butikken.


5. Husk at nyd det, kør forsigtigt og pas på hinanden. Især i starten af sæsonen er det super vigtigt at man bruger indersiden af hovedet; det er mange måneder siden, du sidst har kørt, og du skal lige ha kørt kroppen klar igen. Bilisterne er heller ikke klar på at motorcykel sæsonen er startet, og det er derfor ekstra vigtigt at holde øjne og øre åbne.

Håber i kunne bruge de 5 råd til noget, vi står hos JJ Motorcykler klar til at hjælpe dig på Bogensevej 13A og på tlf 28812643. Vi glæder os til at høre fra jer samt invitere til arrangermenter hen over sæsonen.


296 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page