top of page

Motorcykel dæk med omtanke.

I dette opslag vil vi gå lidt i dybden, med dæk hvad kan jeg forvente af mine dæk. Hvor gamle må mine dæk være, og er der forskel på de nye og gamle modeller.


Dæk er et skarpt emne, men vi kan erfare efter mange år i branchen, at der er sket ufattelig meget i udviklingen på dækkende. Både på selve dækkets opbygning mønster samt holdbarhed.



Hvis vi tager udgangspunkt, i Dunlop Roadsmart 3 og så den nye Dunlop Roadsmart 4, som er 2 dæk, der er trip trap i udviklingen.

Den nye Roadsmart 4 har øget holdbarheden på fordækket med 23% samt bagdækket med hele 26%.


Der er kommet en ny profil og compound blanding, hvilket giver dig en bløder kørekomfort samt støre vejgreb og selvfølgelig større holdbarhed.


Dækket er blevet markant bedre i regnvejr, hvilket betyder meget for motorcykel folket. Vi begynder at få flere hårdere vegnskyld i Europa, og vi skal derfor også stole på vores dæk i vådt føre. Så fra producenterne er dette også et vigtigt punkt fra deres side.


Dækkenes udvikling går ufattelig hurtig, men det betyder ikke , at sidste års model er dårlig. Hvis dækkende er opbevaret rigtig, kan de efter producentens anbefaling holde 5 år. Efter 5 år skal man begynde at tænke over, om man skal skifte sine dæk , da sikkerheden mindskes på gamle dæk.

Vi ser tit folk kommer på værkstedet, med motorcykler der har masser af mønster på dækkende men hvor dækket så er meget gammelt, det kan også bliver et problem at dækkende rådner og mørner. Inden vi får slidt dækkende op da dækkende idag holder op mod 25.000km. Er der mange der ikke skifter dæk pga de er slidt op, men fordi de er gamle eller mørnet.


Dæk fåes i mange forskellige prisklasser men efter vores mening og erfaring følger pris og kvalitet hånd i hånd på dette punkt. Men dæk er ligesom religion, der er mange meninger samt holdninger. Hvis vi skal hjælpe med at finde det rigtige dæk til din motorcykel så kig forbi butikken på Bogensevej 13A. Eller kontakt os på 28812643 så står vi klar med råd samt vejledning.

97 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page