top of page

Hvilken hjelm skal jeg vælge.

Der er flere meninger omkring styrthjelme end der er mennesker, men der er noget fakta som vi ikke kan komme udenom. Vi tager selvfølgelig kun udgangspunkt i godkendte hjelme.


I dette lille indlæg tager vi udgangspunkt i en fullface hjelm, fullface hjelm med solbrille samt flip-up hjelm med solbrille.


Vi starter med den helt klassiske fullface hjelm. Denne model hjelm er uden diskussion den mest sikre hjelm på markedet. Det er også derfor man kun bruger fullface hjelme i fx. roadracing, hvor sikkerheden er ultimativt vigtigt. Hvis man køre international roadracing skal din hjelm være FIM godkendt. Denne godkendelse findes kun på highend hjelme, og der er kun meget få hjelme der har den godkendelse. Disse hjelme fåes både i kulfiber samt almindelig fiber.


I sandhed er dette 100% det sikreste valg.


Ren komfort mæssigt er det nok det dårligste valg der er ingen solbrille, støjen plejer at være relativ høj. Og hjelmen lugter langt væk af Race.



Den næste hjelm vi skal til er fullface hjelmen med solbrille. Det er en hjelm, vi er mange der bruger. Denne hjelm ligner udad til en helt almindelig fullface hjelm, men der er solbrille i. Ren komfort mæssigt er dette super lækkert og et kæmpe plus. Men det hele er ikke fantastisk, for hvor der bruges plads til solbrillen mangler der beskyttelse og det mindsker sikkerheden.


Så rent sikkerhedsmæssigt er er dette den anden mest sikre hjelm og sikkerheden er stadig super god.


Ren komfort mæssigt er denne hjelm mere komfortabel end den rene fullface, hvis du køre uden solbriller får du et markant chok, når du mærker følelsen af at kunne lukke solen ude uden at fumle med solbriller inde i hjelmen, når du køre mod solen en solfuld sommerdag.



Den sidste og nok mest populære hjelm er flip-up hjelmen med solbrille. Denne hjelm er et hit blandt folket, personligt er vi ikke super imponeret men vi kommer også fra motorsports verden. Både solbrillen samt flip-up funktionen mindsker sikkerheden i hjelmen. Selve flip-up funktionen gør hjelmen blødere end en almindelig fullface hjelm, men hjelmen er helt fantastisk til især folk med briller.


Ren sikkerheds mæssigt er dette valg ikke det bedste der findes.


Men komfort mæssigt slår denne rekorder, solbrillen gør det lækkert når solen står lavt. Flip-up funktionen er helt fantastisk hvis der er ekstremt varmt eller du kør syd på hvor du skal holde for at betale vejafgift. Men husk det er kun nogle af hjelmene der er godkend til at køre med åben.



Men husk selvom det hele bliver kørt lidt op i en spids, så er alle 3 hjelme godkendte og super fine. De er allesammen fantastiske til landevejen, og uanset om du kører sportsmotorcykel eller touring, er komforten på landevejen super vigtig.

Du er altid velkommen til at kigge forbi butikken på Bogensevej 13A og se vores udvalg, eller kontakte os på 28812643 hvis du vil ha' vejledning til hvilken hjelm, der er den rigtige til lige præcis dig.

313 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page